Senaste inläggen

Av Veronica - 24 juni 2010 22:35

I dag för 50 år sedan växlade mina kära föräldrar ringar hemma hos prästen. Varken mamma eller pappa önskade viga sig kyrkligt. Men det gick ju bra ändå. Och det blev i alla fall baluns efteråt, enligt säker källa, för runt 30 pers! :-)


Hade nu pappas funnits bland oss, rent fysiskt, så hade det nog firats även i dag. Minns för tio år sedan, när de firade 40 år på midsommardagen år 2000. Vi var ute på landet hos en av mina systrar, vädret har jag för mig var lika soligt och skönt som dagens har varit. Och när så äntligen pappa kom åkandes med färdtjänsten (han hade då bott permanent på äldreboende i cirkus ett år) finklädd, och med ett leende strålandes ikapp med midsommardagssolen överräckte en bukett rosor till mams... Åh, det är verkligen ett underbart minne.


Just detta att han såg så glad och lycklig ut, trots sin svåra sjukdom, det värmer fortfarande i hjärtat. Åh, han var så söt! ♥


Ser just nu att junimånen lyser in genom köksfönstret, så kanske ändå lilla pappa, fast på ett lite annorlunda vis, ler lika lyckligt ikväll, som för tio år sedan. Att han rent själsligt finns där vid mammas sida! 44 år fick de i alla fall tillsammans, innan han somnade in. 44 år, som bl.a resulterade i sju barn och sedemera 11 barnbarn - hittills i alla fall + några fyrbenta diton, icke att förglömma... :-)


Så avslutningsvis, GRATTIS mamma och pappa, på eran dag!!!!!

♥ ♥ ♥ @->--- @->--- @-->--- ♥ ♥ ♥

ANNONS
Av Veronica - 20 juni 2010 01:32

Var inte direkt igår jag bloggade, jag vet, men har bara inte haft lust. Funnits saker att skriva om har det väl gjort, men krävs ju även motivation och en viss ork för att klottra ner ett blogginlägg... Är ju för övrigt inget som säger att man ju måste blogga tio gånger om dagen, eller ens veckovis. Skriver när jag har lust, helt enkelt! :-)


I fredags var jag på ett bustrevligt studentkalas och i går bevisate jag yngsta systersonens 11-årskalas. Varit fullt upp i helgen, med andra ord. Och riktigt kul har jag haft!


Dock har jag, till skillnad mot många andra, har jag märkt, totaldissat "våran", enligt mitt personliga tycke, osjälvständiga kronprinsessas överdådiga sommarbröllop, där hon äntligen fick växla ringar med sin "man av folket". Fan, vad trött jag blir på just detta... Har ältats och tjatats om detta bröllopsjippo hur länge som helst nu... Om jag inte redan varit emot monarkin innan, så hade jag definitivt varit det nu!


Missförstå mig inte nu, jag missunnar varken Vickan eller någon annan att få gifta sig och leva lycklig i alla sina dagar. Är bara detta j-vla svassande och daltande med överheten som står mig upp i halsen. För det är ju så att även om jag skiter i att läsa tidningar, lyssna på radio eller se på TV, så är ju detta jippo något som tydligen måste diskuteras precis överallt... Och tyvärr räcker det väl inte med att det hela är överstökat nu. Snart följer väl täta rapporter huruvida den nygifta brudens mage blivit rundare eller ej... *suckar*


Väntar fortfarande på den dag då det ev. skulle kunna tänkas bli en folkomröstning huruvida vi ska ha monarki som statsskick eller ej. Lär nog inte vara aktuellt på länge, tyvärr, men vore riktigt intressant att få ett hum om ifall kungafamiljen har så extremt högt stöd av svenska folket, som det påstås. Att det inte enbart räcker med att kanske fråga 1000 stockholmare vad de ansrer och sedan vända detta till att det är vad alla i landet tycker!


Att ha en blivande s.k statschef som dels inte lever efter de lagar vi övriga dödliga förväntas följa, dels osjälvständigt måsste be såväl papsen som regering om att få gifta sig med den man hennes hjärta klappar högst för, är riktigt pinsamt! Men kanske är det så många vill ha det? En marjonettsessa som bara ska se "söt" ut, leende vinka till folket  och bara ge diplomatiska och opersonliga svar på alla frågor som ställs...


Nåja, önskar dem ändå lycka till i äktenskapet, men att hoppas på att "våran" allt annat än moderna prinsessa på något vis skulle vilja ändra på de förlegade lagar hon lever efter är väl knappst något man kan förvänta sig... Varför anstränga sig, när man kan få det mesta serverat!

ANNONS
Av Veronica - 28 april 2010 10:44

Sitter med vetekudde och molande värk, då perioden satte igång i går. Men är bara att bita ihop, se glad ut och göra det bästa av situationen, för det går ju över!


Annars är det väl lugnt här, skulle jag tro. Lite trist väder bara, men efter regn...


Är ju inte inne och bloggar så mycket för tillfället, men tänker inte sitta här och skriva en massa om varför. Bloggar när jag har lust helt enkelt. Finns ju heller ingen mall som säger att man MÅSTE blogga stup i ett. Beror ju mycket på hur inspirerad man är och hur mycket tid man har. För trots att jag ju har förmånen att planera mina dagar, så finns det inte alltid tid eller ork att sätta sig och blogga. FB och FV tar ju en del tid, men finns ju annat att pyssla med också.


Har inte heller lagt träningen på is eller så, bara för att jag inte levererat resultat här på bloggen. Kan väl inte påstå att jag toktränar dagligen, men har ju heller aldrig varit mitt mål med det hela. Tränar regelbundet i alla fall, tycker jag och räknar även promenader till och från affären t.ex som träning. :-) Behövs ju egentligen så lite för att må bra! :-)


Inga direkta planer för veckan annars, förutom vårmarknaden på fredag. I dag ska jag bara softa och ta det lugnt. Känner mig inte det minsta social, men beror mest på värken då, som ju som sagt går över.


Av Veronica - 25 april 2010 17:06

Är, av förklarliga skäl. allt annat än nöjd med hur denna hockeysäsong slutade. Guld till HV, som ju var tippade favoriter på förhand. Dessutom råkar man ju bo i Småland, där det kryllar av mer än lovligt förnöjda och lyckliga HV-fans en dag som denna... Visst, det är ju naturligt och så det fungerar inom idrotten!


Dock anser jag, givetvis partisk, då jag ju håller på dem sedan minst 21 år tillbaka, att det är Djurgården som är de stora vinnarna denna säsongen. Kort och gott för sättet de kämpat på. De knep 2.a-platsen i tabellen i sista omgången och slog ut lag som Brynäs och Linköping på väg mot finalspelet. Tuffa motståndare, men med den underbara kämparglöden och viljan att ge allt i varje närkamp, kombinationen av unga hungriga lirare och äldre rutinerade dito + såklart tränartrion Hardy Nilsson, Micke Johansson och Tomas Montën vid rodret, borgade för succé! Dessutom gav vi HV en rejäl fight i finalspelet - fem raka suddenmatcher t.ex talar sitt tydliga språk. Hade bara pucken studsat rätt hade DIF välförtjänt varit det lag som fått höja bucklan!


Hur som helst, besvikelsen över detta snörpliga avslut på en kanonsäsong, lär nog tyvärr sitta i ett tag till, men den kärlek och stolthet jag känner för mitt favoritlag, den kommer aldrig någonsin att rubbas, varken i med eller motgångar! För det FINNS inget bättre lag, oavsett vad resultattavlan visar i dag!


TACK, alla Djurgårdshjältar för en kanonsäsong, som hade förtjänat ett bättre avslut! Men vi faller med DIF-fanan högt i topp! :-(

Stolt Djurgårdare - ALLTID och för evigt!!!!

Av Veronica - 19 april 2010 16:04

Vad är det som får en del IQ-befriade individer att till varje pris utmärka sig på såväl fotbolls som hockeymatcher? Dessa individer hävdar med bestämdhet att de älskar sitt lag och håller på dem i vått och torrt, i alla väder... Samma individer beter sig ibland som rena grottmänniskor. Går bärsärkargång, kastar in saker på planen/isen eller attackerar såväl motståndarsupportrar som domare och spelare. Barnfamiljer går inte säkra på idrott längre.


VARFÖR måste denna lilla äckliga pöbel tillåtas förstöra för alla oss som ÄLSKAR idrott och vårat lag? Varför görs det inget åt saken? Och hur i h-e kan dessa minst sagt snedvridna beteenden försvaras? Att man t.ex skyller på hur besviken man är efter en förlust, att domaren var urusel eller att motståndarklacken "provocerade" fram bråk?

Är det verkligen dessa miffon som ska få ta över och dra våra favoritlag i skiten? Ge klubben och dess supportrar kanske ännu sämre rykte än som var fallet tidigare? Eller ska vi som älskar idrotten stå enade och vara överens om att sådant drägg inte hör hemma på en idrottsarena? Att istället för att stå brevid och se kompisarna bete sig illa, istälet agera på ett eller annat sätt och inte bara skylla på kompislojalitet och dylikt.


Är kanske ibland svåra beslut att fatta, men borde ändå inte vara det, eftersom det ju handlar om folks säkerhet och trygghet. Att man SKA kunna gå på t.ex ett storstadsderby eller en SM-final i hockey med sin familj UTAN att vara rädd för att bli nerslagen eller få en flaska eller raket i ansiktet.


Blir både ledsen och heligt förbannad varje gång jag hör om, ser eller läser om hur dessa idioter rent ut sagt gång på gång förstör för laget de påstår sig hålla på. för oss "riktiga" supportrar och för allmänheten i övrigt.


Nej, stå upp och sjung för laget i ditt hjärta! Visa att det ändå i slutänden är kärleken vi supportrar visar vårat lag som vinner - inte packet som bara verkar vara ute efter att förstöra, oavsett hur besviken man är efter t.ex en förlust!

Det är de goda supportrarna som ska skapa rubrikerna i tidningarna för härlig stämning och sitt engagemang, inte drägget! De kan stanna hemma!

Kom igen nu, Djurgår'n! Full fart framåt - håll tätt bakåt! :-)

Av Veronica - 5 april 2010 11:43

Inget direkt vårväder i dag precis, men har ändå tänkt kura inomhus och bara tar det lugnt.

Varit en bra påskhelg. God mat, kanske en aning mer godis än vad jag brukar äta, men är det påsk så är det och har ändå inte rört sig om några gigantiska mängder i alla fall. Känns dock just nu som att jag lugnt skulle kunna vara utan godis minst ett halvår utan problem. Nåja, nog om detta.


DIF är just nu mitt inne i en semifinalduell mot LHC, ett av de lag jag MINST kan med. Spelats 2 matcher hittills i bäst av sju och DIF har vunnit båda. Ny match borta ikväll och tufft lär det bli, men ska ju spelas om det, så... Hur som helst, är riktigt stolt över hjältarna hittills i alla fall! Hoppas på fortsätta framgångar även framöver!

Nej, dags för en något sen frukost. Var hos en moster i går på kombinerad påskmiddag/65-årskalas! Vi spelade även Bingolotto och kan ni tänka er - Veronica vann 100 spänn. Alltid trevligt, med tanke på hur dåligt det brukar gå för mig i dylika spel. Dock spelar jag så gott som nästan aldrig Bingolotto och då ÄR det ju rätt svårt att vinna, så... :-) Var en trevlig kväll i alla fall!

Av Veronica - 27 mars 2010 20:37

Veronica här, om ni minns mig... :-)

Äsch, skämt åsido, jag har inte direkt känt för att blogga på ett tag. Inte p.g.a av någon särskild anledning. Bara inte haft lust. Men allt är bra med mig, jag kämpar på med tränandet och nu i veckan fick jag även hem löpbandet. Nästan precis avslutat en 5 minuter rask promenad. Bäst att mjukstarta lite, för er som kanske tycker det lät lite futtigt. Men mitt mål är såklart att köra längre tid framöver! Måste bara få upp flåset och gångtekniken, men båda går redan bättre än när jag gick på det första gången härom dagen! :-) Avslutade mitt miniträningspass med 50 övningar på PowerRidern. Några kalorier från godiset jag käkat i dag har kanske försvunnit i alla fall... Äter dock inte så mycket godis längre, så är nog lugnt! :-)

En annan buskul sak är att laget i mitt hjärta gått till semifinal i hockeyns PlayOff. De slutade 2.a i serien, vilket nog kom som en överraskning för många s.k experter. Själv hade man ju hoppats på en bra placeringen, men trodde kanske mer att plats 5-6 var mer troligt, då det ju gått knackigt de senaste åren. Dock tror jag såklart alltid på mitt lag, även fast jag fegar ur emellanåt och knappat vågar följa matcherna, särskilt när det gäller då... :-) 4-1 i matcher blev det i alla fall i kvartsfinalspelet och om några dagar vet man vilka vi får möta i semifinalserien, som väl startar nästa vecka. :-)

Nej, dags att återgå till farmandet en stund, efter en stunds paus med träning och lite TV-tittande. Kom även ihåg att ställa fram klockan en timme i natt. Nu är det sommartid som gäller! :-)

Tjingeling på er sålänge!

Av Veronica - 14 mars 2010 15:02

Var hos syrran från i går eftermiddag tills för en stund sedan. Trevligt, med god mat, frågespel och dylikt. Vi kollade även på schlagerfinalen. Vad ska man säga? Jag anser inte att rätt låt vann, men hellre denna intetsägande ballad än Fakir's eländiga lall, som ju var nära att kamma hem det hela. "Manboy" var given för min del, men okej, ytterst sällan min favorit vinner, så är van. Verkar dock som att Sverige inte VILL vinna denna tävling, så varför ens delta?

Skit samma, min kväll blev ändå räddad, då laget i mitt hjärta i sista omgången av grundserien i hockeyn knep andraplatsen i tabellen, efter att ha legat 3-4 länge, länge... Så grymt underbart! Slutspelet börjar nästa vecka och har ännu ingen aning vilka DIF får möta, men ska bli intressant att se hur det hela slutar. Nu börjar det om på noll igen och allt som varit är historia, även om det såklart känns bra att avsluta serien positivt! Älskar Djurgår'n ALLTID, hur det än går såklart! Men är såklart supernöjd med hur de ha genomfört årets grundserie! :-)

Nu ska jag farma lite, sedan käka middag och umgås lite med några syskon under kvällen. Finns en del att planera, så att säga... :-)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok

Följ bloggen

Följ Välkommen till Flingungens lilla krypin! med Blogkeen
Följ Välkommen till Flingungens lilla krypin! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se