Alla inlägg under oktober 2009

Av Veronica - 22 oktober 2009 00:57

Kollade på detta program förut ikväll (läs igår kväll) och kom fram till följande:


Det hela handlade om särskolans vara eller icke vara. Eller okej, var ett reportage om några personer som klassats som utvecklingsstörda, FAST de inte alls var det, visade det sig till slut... Men de fick ändå en slags stämpel om att vara det och hamnade därför felaktigt på särskola. Sådant är tragiskt, ja, rent ut sagt riktigt pinsamt! MEN jag reagerade mest på hur tabubelagt just detta är. Att ha en förståndshandikapp alltså. Att det skulle vara så pinsamt! Så skamligt!


Självklart VILL ingen vara förståndshandikappad. Det är knappast något man väljer själv! Dessutom BEHÖVER man inte vara "efterbliven", "trögare" eller korkad på något sätt, för att man har ett förståndshandikapp. Har genom året lärt känna flera med denna diagnos och de flesta av dem har varit underbara, goa, glada och framförallt jävligt POSITIVA människor! De är som de är, helt enkelt. Inget fejk, inga konstlade beteenden. Inget gnäll i onödan! Får ibland känslan att det är vi som anses vara "friska" som kanske är de som gnäller och klagar allra mest över småsaker, istället för att försöka vända saker och ting till något positivt istället. Bara älskade realitydokumentären "I en annan del av Köping". Var både underbart, roligt och jäkligt intressant att få följa några mer eller mindre förståndshandikappade personer under såväl vardag som fest, dela deras glädje och sorg, tja... Mysiga personer med underbara personligheter! Den bästa "dokusåpa" som någonsin gjorts!


Sedan detta med "särskola", som jag tycker man kunde kalla för specialskola eller liknande istället. Personligen tycker jag det är bra att den finns. Att de som kanske behöver mer hjälp och stöd av olika anledningar kan få det + kanske även hjälp till en chans att klara sig bra på olika sätt senare i livet. Att det sedan inte alltid fungerar riktigt så bra som man kanske skulle önska i är ju tyvärr bara att beklaga!

Det jag till slut vill komma fram till är att trots att några av oss kanske har ett eller flera handikapp, funktionshinder eller sjukdomar, kalla det vad ni vill, så ÄR vi ändå alla lika mycket värda! Enda undantag jag personligen gör där är när det gäller pedofiljävlar och dylika äckel. Sådana ... har inget som helst värde i mina ögon. Sjunker man så lågt att man förgriper sig på barn eller andra försvarslösa, såsom djur, äldre o.s.v då ska man f-n inte be omgivningen om NÅGOT, allra minst respekt och empati...


Hur som helst, börjar bli grusig i ögat, så är nog dags att famla sig bort till sängen nu, men kände bara att jag ville krafsa av mig lite funderingar, hur rörigt det än kanske blev så här på kvällskvisten! :-)


Natti, natti på er!

Av Veronica - 19 oktober 2009 20:50

...lite snabbt på bloggen. Är på språng till mams för en något sen kvällfika, men blir så ibland. Dock ej VARJE kväll, som tur är! :-)


Fortfarande förkyld, men var i alla fall i väg och storhandlade i förmiddags. Trevligt och skönt att få hem lite käk och så igen! Både hit och till mams - kanske allra mest till mams då, men vad f-n...


Så har jag träffat äldstaste systern med avkomma, sorterat lite papper och betalat räkningarna. Svider lika mycket varje gång på kontot, när pengarna försvinner, men å andra sidan betalar jag hellre mina räkningar i tid och lever snålt, än skiter i dem och hamnar hos kronofogden... Präktiga Veronica igen, men tycker det är viktigt att ha koll på sin ekonomi, bara är så!


Nej, är som sagt dags att kvista upp till mams nu, men ha en fortsatt mysig kväll, alla bloggare och läsare! :-)

Av Veronica - 17 oktober 2009 15:15

Började redan i torsdags känna av en ny förkylning i kroppen och vaknade mycket riktigt med 38,8 i feber i går mnorse. Eftersom jag inte alls var särskilt kry, så fick jag lämna återbud till dopet jag skulle bevistat i dag. Trist, men inget att göra åt!


Mest legat och vilat både i går och i dag. Fortfarande öm i halsen, men hade dock inte så hög feber i dag. Faktiskt ingen alls, eller precis på gränsen. Måste ju åka i väg och storhandla på måndag, när pengarna kommer, då jag inte har någont kattsand hemma. Så ska ägna resten av helgen åt vila, mycket dryck och bara rå om mig självl, så är det lugnt. Är inte tokförkyld, men mår ändå tillräckligt visset för att orka företa mig något alltför ansträngande. Ja, ja, går över! :-)


I och med att jag i alla fall inte har ont i huvudet eller någon direkt feber så blir det väl en stund vid datorn nu, inloggad på FB! Såklart... :-) Men som sagt, förutom detta så lär det bli en lugn och slapp helg!


Önskar alla en fortsatt mysig lördag!

Av Veronica - 15 oktober 2009 12:21

Fast blir först om några timmar. Innan dess aka jag göra mig iordning + kvista i väg till affären i et ärende åt mams!


Till helgen bär det i väg på barndop! I övrigt har jag inget inplanerat. Fast är ju alltid något... :-)


Men satan i gatan, vad idétorkan gör sig påmind... Hm, finns det verkligen INGET att skriva om... Nej, inte direkt... Så antingen får jag sitta här och krafsa ner en massa oväsentligheter, eller så får det helt enkelt bli bloggtajm igen, när jag HAR något att komma med... Röstar på det sistnämnda... :-)


Tjingeling på er sålänge!

Av Veronica - 12 oktober 2009 19:08

...en lugn helg. Pysslat med annat, istället för att blogga, men för att ändå kort sammanfatta helgen som varit, så kan man väl säga följande:


Sportsligt sett har det varit nattsvart. Varken hockeykillarna eller Blågult (fotbollslandslaget) lyckades! Pinsammanst var nog fotbollen... Dock inget ont mot danskarna. Sällar mig till dem som gratulerar dem till VM-platsen! Att svenskarna inte pallade med är helt och hållet deras eget fel! Och ledningens... Zlatan, Zlatan och åter Zzzzlatan... Vad f-n, fotboll ÄR väl en lagsport, eller??? Att även sätta in Henke Larsson och en hel rad andra åldersmän, istället för att våga satsa på yngre förmågor... Det blir vad man kan förvänta sig!


Hur som helst, inte mycket att deppa över - sved mer att hockeyhjältarna lade ytterligare en uddamålsförlust bakom sig, mot ett annat av mina "hat"lag, men VET att de kommer igen, så...


I går (söndag) var jag uppe en sväng på sjukan och hälsade på syrran igen! Vi spelade Geni (kategori Underhållning), vilket var uppskattat, då det ju blir en himla massa tid över, om man mest ligger eller sitter i en säng eller stol och inte orkar eller kan göra så mycket. I nuläget ska hon dessutom, enligt läkarna, gå så lite som möjligt på sin infekterade fot, så... Men tror hon så sakterliga blir allt bättre. Dock lär hon få ligga kvar minst ett par dagar till, då läkarna vill se att hennes värden blir bättre och att infektionen i benet släpper! Så trist när någon närstående ligger på sjukhus, men förhoppningsvis blir hon bra fort och får komma hem igen! Och hon får bra vård, verkar det som + att personalen där verkar vara jättego och trevlig, vilket ju är viktigt, men inte alltid hör till vanan!


Helgen som kommer ska jag på barndop - en kompis son ska döpas. Blir säkert kul, trots att det är två bebisar till som ska döpas i samma gudstjänst... Men som sagt, det ordnar sig. Måste bara ta reda på när hennes mamma, som jag ska åka med, planerar att åka... Hoppas kunna åka med henne hem också, i och med att jag har näst intill tomt bankkonto + inte VILL låna pengar av någon tills på måndag, då jag får min sjukpension! Ja, ja, det ordnar sig!


Nej, nog klottrat för denna gång! Ha en fortsatt trevlig kväll, alla bloggare och övriga läsare! :-)

Av Veronica - 10 oktober 2009 13:45

...jag VET att jag inte varit direkt aktiv med bloggandet, men har ju sådana perioder ibland. Är nog något som drabbar alla bloggare då och då! :-)


Blir en toklat lördag, med lite godis senare och så ska man såklart följa Blågults öden och äventyr i VM-kvalet. Broderlandet Danmark står för motståndet, och jag känner på mig att det kan bli rejält tufft, men det SKA ju spelas om det, så en får se... :-)


Och som vanligt har jag fastnat vid datorn och inte fått mycket annat gjort, men nu är det tvagning och tandborstning som står närmast på schemat, så får jag väl sätta mig här och knattra en stund igen sedan! Kanske inte på bloggen, men vid datorn i alla fall. Finns ju en del projekt att ta tag i, inte bara skörda på FarmVille... :-)


Ha en braig lördag alla! :-)

Av Veronica - 9 oktober 2009 00:51

Fick brev i går om att jag ska få en tid hos gyn, eftersom prooverna jag tog på hälsokongrollen visade på lätt förändring. Vilken typ av förändring eller dylikt har jag inte fått svar på. Men i och med att det står lätt avvikelse så är det nog inget allvarligt i alla fall. Hade dock hoppats slippa gå till gyn, då det verkligen känns allt annat än bra! Är ju inte, som någon kompis påstod nån gång, som att gå till tandläkaren. Munnen ser ju folk varje dag, men... Skit samma, vad folk än har för något att säga om detta, så är det väl lika bra att knalla i väg och göra den där undersökningen, när jag får kallelsen. Få det överstökat! Hoppas bara inte den s.k lätta avvikelsen kräver medicinering eller dylikt! Har inga besvär i alla fall, men tror det hela handlar om nån form av överskott på manliga hormoner, vilket orsakar något oönskad hårväxt på ställen en tjej väl inte bör ha detta... Ja, ja, det ordnar sig!


Så blev det uddamålstorsk i hockeyn också. Så irriterande, men är bara att bita ihop och ta nya tag nästa match. Känns i alla fall inte som att denna dag riktigt vara min, om man säger så! Så nu ska jag krypa i säng, fortsätta lyssna på den Maria Lang-deckare jag påbörjat för ett tag sedan och sedan sova!


Var för övrigt och besökte släktingen på sjukhuset i onsdags och hon mår bra efter omständigheterna. Hon ville att jag skulle gå in på hennes blogg och skriva några rader, men har inte gjort det än i alla fall. Får se hur jag gör! Enklast vore ju om hon själv skrev där när hon kommer hem igen.


Och förresten, ventilationskillarna dök upp till slut vid lunchtid. Undersökningen tog väl cirkus 2 minuter och jag vet ärligt talat inte ens vad de gjorde, men fick i alla fall sova längre i morse!


Av Veronica - 6 oktober 2009 22:39

...och lite har väl hänt i alla fall!

Besökte lillasyster, där vi bl.a plockade äpplen och päron + fikade! Var riktigt kul att komma ut lite. Fick ju även hälsa på ett gäng fyrbenta sötnosar - syrrans tre katter, en annan systers hund + några grannkatter! :-)


Sedan blev det yttterligare 3 sköna poäng för hockeyhjältarna hemma mot ett av mina absoluta "hat"-lag! Försöker låta bli att hata motståndare och istället lägga energin på att älska favoritlaget, men det finns vissa lag jag bara inte kan med! Just därför känns segrar mot dem alltid extra underbara och så var alltså fallet ikväll! För att dock inte stöta mig med ev. supportrar till vissa lag väljer jag att inte nämna de lag i Elitserien jag har lite extra svårt för! :-) Är ju inte heller så att jag går omkring och tycker illa om folk hit och dit, varken de som spelar eller håller på de lag jag inte gillar. Är bara en motvilja som liksom hör till. Tar dock avstånd från all typ av våld, huliganism och dylikt. Dessutom håller jag ju på ett lag som många runt om i landet avskyr, så... :-)

En mindre kul sak är att en närstående till mig nu ligger inlagd på sjukhus med en infektion i kroppen, som inte kunde behandlas enbart med antibiotika. Hon kommer bli bra, men känns alltid så olustigt när någon man känner ligger inlagd. Vet ju dock att hon får hjälp att bli bra och förhoppningsvis är hon snart hemma igen!

Hur som helst, är väl snart dags för bingen igen. Lär nämligen få gå upp tidigt även i morgon. Ventilationsnissarna dök inte upp i dag, så de lär väl stå utanför dörren någon gång under morgondagen, skulle jag tro! Bäst att vara vaken och påklädd vid 8-snåret, ifall det behagar vara tidiga av sig! :-)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards