Alla inlägg under maj 2009

Av Veronica - 8 maj 2009 21:11

...i hockeyn just nu. Visserligen "bara" 0-1-underläge en bit in i andra perioden, men Tre Kronor är hästlängder från Canadas spel - i alla fall just nu... Fattar inte varför det ska vara så j-vla svårt att rubba kanadickerna i större turneringar? Är ju inte precis första gången detta händer! Men som sagt, är ju en bit kvar av matchen, så visst kan det hända saker än... Men just nu ser det rätt mörkt ut i alla fall...


Av Veronica - 8 maj 2009 18:00

Har precis avnjutit middagen - lövbiff, fullkornsspagetti, en sallad bestående av tomat, gurka, gul paprika och rädisor + gröna oliver! Till efterrätt blev det en fruktsallad, bestående av gröna vindruvor, jordgubbar, banan och clementin! MUMS helt enkelt! Blev vanligt hederlig kranvatten, som så ofta tidigare till!


Innan jag käkade var jag som sagt iväg till Kalmarbilen (där säljs det grönsaker och dylikt) och införskaffade en del läckerheter en del av de ovanstående jag nyss nämnde, dock inte kött, pasta, bananer och vindruvor då! Sedan en snabbsväng till affären och sedan har jag hunnit prata bort en stund i telefon med en väninna, kollar på Top Model, säsgon 6 (tror jag det är), cyklat 1 km på motionscykeln på tiden 6.02 minuter och bränt 15 kalorier och så käkat då, medans jag slökollade lite på semifinal 1, mellan Ryssland och USA. Stod 2-2 när jag gick ifrån TV:n. Just nu har jag "Bodyguard" på i bakgrunden och denna film lär vara slut lagom tills kvällens semifinal mellan Tre Kronor och Canada går av stapeln! Intressant att se hur det hela slutar! I övrigt blir det en fortsatt lugn kväll! 15-årskalas väntar i morgon eftermiddag också - kul!


Ha en fortsatt braig fredag på er, om jag nu inte råkar blogga något mera innan detta dygn är till ända...


Av Veronica - 8 maj 2009 13:05

Närmsta planerna för dagen är att dra iväg till Kalmarbilen om en stund med en väninna och hennes två charmtroll till söner! Sedan är det ju semin i hockey-VM mot Canada ikväll som gäller. Ska nog fördriva eftermiddagen med min nya kombi - testa lite olika funktioner, helt enkelt!


Till Katarina:

Sådan mor, sådan dotter. Heter ju även att barn ju oftast gör som vuxna! Och ju tidigare man lär sig fingersättningen, så... :-) Fast hon kanske ändå är lite för ung för att bli en renodlad datornörd i alla fall! Dröjer säkert ett par år!


Av Veronica - 7 maj 2009 23:41

Alltid välkommet!


Okej, förmiddagen var ganska soft, men ändå... Vid halv tresnåret hängde jag med big siz hem, eftersom jag dels ändå skulle åt det hållet för att möta näst äldsta systern, dels för att agera bärhjälp! :-) Var hos henne i cirka 40 minuter.


Sedan traskade jag i väg till andra systern arbetsplats - tog 30 minuter, så var ju en lagom lång promenad, med tanke på att jag fortfarande har rätt öm hals. Men gick och kändes riktigt bra!


Vi drog till ICA och köpte lite godsaker från salladsbufféerna och sedan fortsatte vi hem till henne och åt, slökollade på TV och bara pratade om allt och inget! Tokmysigt och något vi borde och ska göra oftare, helt klart! Fick förresten tillåtelse av henne att lägga ut adressen på hennes hemsida här på bloggen, lägger adressen bland mina länkar, så gå gärna in och kolla. Vet att jag är jävig, som det ju kallas, i och med att vi är systrar, men kan bara säga att hon är GRYMT bra på att måla, oavsett teknik! Men är ju som sagt bara mitt personliga tycke... Vet dock att big siz instämmer till fullo! :-)


Hur som helst: Vid 20-snåret drog hockeyn igång - kvartsfinalen mellan Sverige och Tjeckien. Bestämde innan att jag skulle se den hos syrran! Vinst till slut med 3-1, men tycker nog "Kronorna" ställde till med onödigt spännande minuter, då de lät tjeckerna reducera till 1-2 i spel 5 mot 3 (för Sverige alltså). Billigt skitmål, som kunde kostat oss en semifinalplats, OM tjeckerna kommit ikapp - var riktigt nära... Men ordnade sig till slut och än en gång väntar Canada i semin i morgon kväll, precis som förra året! Hoppas såklart dock på revansch i år, men f-n vet... Men okej, ska inte vara så pesimistisk - större under har ju skett! Och det SKA ju faktiskt spelas om det också!


Nästan precis hemkommen i alla fall efter en kanontrevlig dag! Och som sagt, fick ju 30 minuters motion i alla fall! :-)


Natti, natti på er!


PS: Tack för meddelandet, Ebba bus! Håller med till fullo... :-) DS:


Av Veronica - 7 maj 2009 11:47

..är i nuläget helt klart nya kombin med inspelningsbar DVD! Provade i natt att lägga över videoklipp från ett band big siz en gång fixat åt mig och DET FUNGERADE! Vid första försöket fungerade det alldeles perfekt! :-) Sådant gör Veronica glad! Mycket glad!


Bra kvalité blev det också. Och då valde jag ändå LP som inspelningsläge. Finns typ fyra eller fem olika lägen att välja mellan på DVD:n, men antar att kvalitén kanske bilr något sämre ju längre tid man väljer. Men är något man får prova sig fram till!


I eftermiddag ska jag i väg och träffa en annan syster. Åka till hennes jobb (hon jobbar med något som kallas airbrush! Typ motivlackering av bl.a bilar, motorcyklar, hjälmar och en hel rad annat! Hon har även en hemsida om detta, men ska först kolla med henne om det är okej, innan jag eventuellt lägger ut den här! Hur som helst, hon är en äkta naturbegåvning och helt klart etta på min lista över konstnärer, ALLA kategorier! :-)


Hur som helst, vi ska ses på hennes jobb, sedan åker jag med henne hem och vi ska äta middag ihop! Ska bli kul att träffa henne, helt klart! Vi brukar kunna prata om i stort sett allt också! Allitd haft bra kontakt med henne!


Nej, dags att pyssla med lite annat en stund. Ska även ladda lite inför kvartsfinalen i hockey-VM i kväll - Sverige möter Tjeckien. Tufft, mycket tufft, skulle jag tro, men chanslösa är vi ju knappast! :-)


Av Veronica - 6 maj 2009 22:43

Inte hunnit blogga förrän nu! :-)


Vaknade runt halv tio av att mams ringde och väckte mig. Var ju premär för de nya och lite mer datoriserade maskinerna i tvättstugan, så mams ville ha lite hjälp att komma igång. Och faktiskt - när hon följde mina instruktioner vid första maskinen så tyckte hon faktiskt inte att det var svårt alls! :-) Var ändå med och kollade så hon kunde och kanske ska hjälpa henne även nästa gång, men annars tror jag hon fixar det! Saker och ting blir sällan krångligare än vad man själv gör dem till!


Så var jag iväg och lämnade den gamla kombispelaren och köpte en ny! Mycket nya funktioner + svenska menyer. Och inspelningsbar DVD-funktion, som jag inte testat än, men ska kanske senare eller i morgon! :-) Hoppas så att det ska fungera, så man kan lägga över det man spelat in med videokamera på DVD - om det nu fungerar och blir bra, men hoppas det i alla fall!


Vid tvåtiden kom en väninna med sina två kottar förbi, skjutsade mig till stan, där jag bl.a lämnade tillbaka låneböcker + hämtade ut bussbiljetterna till Stockholmsresan nästa helg! Sedan drog vi vidare till ICA och där investerade undertecknad bl.a i minimotrötter (hm, kollat mycket på Stefan & Krister i mina dar), en liten fruktsallad, hallon, lax, kyckling, cornbitar och grillad fläskfilé från salladsbaren, gröna oliver bröd, pålägg och en del annat - dock INGET som helst godis eller dylikt! Har man slagit vad, så har man + att jag ändå inte är sugen på detta för tillfället! Mycket godare med frukt och grönt! Blev en snabbfika också - två fullkornsfrallor (halvor) med ost och paprika och en Tropicana apelsinjuice!


Skulle käka middag när vi kom hem, men så dök en syster och systerdotter upp med en hel del kläder och annat, då hon städat ur sin garderob. Så nu är Veronica mycket lycklig ägare av ett gäng "nya" tröjor + två jackor, varav jag skulle kunna gå till världens ände för den ena! Velat haft en dylik länge! En svart luvjacka i något slags nopprigt fleecetyg! Så GRYMT läcker. Rymlig ficka också! I like! :-)


Blev en något sen middag (salladen) och så har jag suttit och pysslat lite med inställningar till min nyköpta kombispelare!


Kort sagt, haft en rätt händelserik dag! Dessutom hade jag tvättiden efter mams, så även tvätta har jag hunnit med! :-) Nu blir det eventuellt ytterligare en stund med kombin, innan läggdags! :-)


Av Veronica - 5 maj 2009 23:17

...så hände det som jag väntat på rätt länge. Min kombispelare (DVD/VHS) har pajat. Eller i alla fall VHS-delen. Tuggade sönder två band, men tack och lov var det inga tokviktiga sådana i alla fall! Så nu kan jag inte kolla på VHS alls, i och med att den inbyggda VHS-spelaren i lilla TV:n också verkar totalpaj. Banden fastnar och är svåra att få ut... Ska därför investera i en ny kombi, förmodligen redan nu i veckan. Såg att det fanns en till ett skapligt lågt pris, där man dessutom lär kunna lägga över innehåll från VHS till DVD.. Huruvida det är effektivt i verkligheten har jag ingen aning om, men ska kolla upp det i alla fall!


Typiskt nog så var heller inte min nuvarande kombi försäkrad, så tror jag tjänar på att investera i en ny, istället för att skicka den gamla på lagning! Hur som helst, kollar upp allt noga, innan jag köper. Brukar göra så! :-)


Fortfarande öm hals, men ingen feber i alla fall, vilket ju är skönt i alla fall.


Tvättdag i morgon + att jag eventuellt ska träffa en väninna och hennes ungar en stund på eftermiddagen, innan de beger sig till en ännu mindre byhåla några mil från stan, för att kolla när ett gäng vårglada kossor ska släppas ut på vårbete. Låter ju lagom kul, men alla roar vi oss ju på vårat eget lilla vis! :-)


Nej, dags att göra sig redo för bingen snart - bäddat rent i dag! Mysigt!


Av Veronica - 5 maj 2009 11:51

Ja, så är det... Men går ju över tids nog! Hade tänkt kila i väg till stan en sväng i dag för att köpa biljetter till nästa helgs Stockholmsresa + lämna böcker på bibblan, men orkar bara inte. Får ta det antingen i morgon eller på torsdag istället! Fast ska eventuellt träffa en väninna och hennes barn + att ett av mina syskonbarn ska hänga på också - tänkt att ungarna ska få leka en stund med varandra. Vet inte hur det blir än, men bestäms i kväll!


Tror jag ska ha en lugn och soft dag - mer än vad det brukar vara. Dricka mycket, vila och ta det lugnt! Allt för att skynda på tillfrisknandet i halsen! Mår inte direkt dåligt för övrigt och det är ju bra i alla fall! :-)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards