Alla inlägg under maj 2009

Av Veronica - 21 maj 2009 10:59

Tja, gårdagens eftermiddag kort sammanfattat... :-)


Vi var på 12-årskalas och jubilaren, ett av mina syskonbarn, blev glad över sina presenter! Blev en slant att spara till semestern! :-)


Innan dess och även en stund medan vi var där var det ett rejält åskväder över stan. Det mullrade och blixtrade i ett... Årets första rejält oväder, helt klart! Mullrade lite härom natten också, men var ingenting mot gårdagens utbrott! Är normalt ganska åskrädd, eller väääldigt åskrädd, i alla fall om jag tvingas vara utomhus. Men är man inne och känner sig mer säker, så kan det faktiskt vara ganska mysigt också!


När vi skulle åka hem strax efter nio på kvällen, så fick jag med mig ett litet gulligt rött hus i kartong till katterna. Detta hus belägrades omgående, när vi kom hem. Framförallt Kim faktiskt gjorde sig väl hemmastadd där. Och hon som annars är den mer skeptiska av de båda, när det gäller nya ting. Faktum är att hon låg där och spann så förnöjt tills jag gick och lade mig. Då kom såväl hon som bästisen Dina och gjorde mig sällskap! :-)


I dag är det tvättning som gäller. Tillhör de som tycker det är kanonbra att de ändrat reglerna, så man får tvätta även söndagar och helgdagar, vilket ju denna dag är! Dock är jag ensam om att ha bokat tid i dag, i alla fall i nuläget, men man vet ju aldrig. När folk väl förstått att det är okej att tvätta ALLA dagar mellan 6-22, så... :-) Började själv vid halv tio redan, fast min tvättid är mellan 10-14. Har fyra tvättar denna gång, men lär nog hinna. Och skulle det gå över tiden så gör det ju inget, sålänge ingen tvättar då och har något emot det!


Fint och soligt väder har vi haft hela förmiddagen, men nu börjar det återigen dyka upp en del moln på himlen, så får se om det blir något av dem, eller ej...


Av Veronica - 20 maj 2009 13:08

Vaknade vid åtta, upp och duscha + att det slank ner en fralla med ost och en mugg the.


Vid niotiden drog jag och Katrin i väg för att storhandla. Lilla A var såklart också med. :-) När jag kom hem var det uppackning av det som inhandlats + att jag precis mumsat i mig lunchen - kyckling och cornsallad såklart och färska hallon till efterrätt.


Planerna för eftermiddagen är att åka och gratta en systerdotter, som fyller 12 år i morgon! I övrigt blir det nog en lugn dag. Ändrat tvättiden till i morgon!


Av Veronica - 19 maj 2009 17:15

Ingen höjdare, men slank ner ändå! Kan dock inte förstå hur jag näst intill nästan levde på pizza för bara några år sedan. Ja, ja, åt det kanske inte varje dag, men kanske 2-3 ggr i veckan, när jag pluggade på annan ord. Finns inte en chans att jag ens skulle drömma om att göra detta i dagens läge!


Hur som helst, blir en fortsatt slapp kväll vid TV:n. Har skrivit en liten lista över prylar jag behöver ha hem från affären i morgon. Bindor, dass och hushållspapper, frukt, flingor, minimorötter, flytande tvål och en del annat. Och så givetvis käk från salladsbaren de har! :-)


Nej, som sagt dags att återvända till TV:n en stund! Ha en fortsatt trevlig kväll!


Av Veronica - 19 maj 2009 12:30

Känner mig allmänt trött och seg i dag, men har ju varit rätt aktiv några dagar i sträck nu, så är nog därför.


Inga som helst planer för dagen, vilket känns skönt. Vädret är dock något bättre än i går. Lite molnigt är det väl, men ändå uppehåll! Tror dock jag tar en träningsfri dag i dag - tycker att jag med gott samvete kan göra detta också!


Apropå ni som ev. undrar om vadslagningen som jag och big siz gjorde inför maj månad, d.v.s godisfritt i minst 31 dagar, så har jag klarat detta riktigt bra, om jag får säga det själv. Visst, varit på ett kalas och då åt man ju någon slags tårta med dajm ovanpå + att det till fikapauserna under helgen förekom olika sorts kakor, men åt inte varje gång + att det väl främst var godis, läsk och snacks vi skulle hålla tassarna ifrån. Och DET har jag klarat galant. Även om folk i helgen satt och drack läsk och knaprade på såväl chips som salta pinnar och dylikt, så tog jag inte en endaste liten smula. Var inte på något sätt några problem där inte! Har därför ibland lite svårt för när folk skyller på att det är svårt att låta bli godis, när andra runt omkring äter. Visst, det KANSKE är svårt för en del, men själv inbillar jag mig att det lika mycket har med om man VILL avstå! Finns viljan tillräckligt mycket + en lagom potion envishet där, så KAN man låta bli att käka onyttigt, fast andra sitter runt omkring och gör det. Alternativt servera även nyttiga ting, så var och en själv kan välja vad som känns bäst!


Är ju trots allt ändå i slutänden ett val man gör själv. Ska jag eller ska jag inte käka godis, pimpla läsk eller dylikt. Kan man inte stå emot så kan man inte, men då är det trots allt något man själv får stå för!


Nej, nog predikat om detta! Ska slösurfa en liten stund och sedan får man väl se vad nästa projekt blir. Kanske en stund vid TV:n - har ju som sagt tänkt mig en lugn tisdag!


Av Veronica - 18 maj 2009 19:18

Har i dag varit på den årliga vårlunchen, denna gång i Oskarshamn! VI bjöds på ljummen kycklingfilé, potatis och sallad. Kladdkaksliknande muffins till kaffe.


Att maten var ljum beror förmodligen på att jag och några till fick våran serverad sist. Uselt upplägg, men visst, det smakade rätt gott ändå. Och var ju dessutom gratis, så man kanske inte bör klaga alltför mycket.


Var trevligt att komma ut lite också, även fast jag nu känner att det får vara nog med bussåkande för ett tag i alla fall. Men har haft trevligt och det är ju huvudsaken! :-)


Av Veronica - 18 maj 2009 19:04

Inte hunnit, kunnat eller orkat blogga förrän nu. Orkar heller inte skriva en hel novell om helgen som varit, men kan försöka att kort sammanfatta i alla fall!


Fredag 

Resan till Stockholm gick bra! Fika med kompis på Centralen och sedan åkte alla kursdeltagare till Almåsa kursgård. Installation på hotellrummen och så middag. Någon superseg biff, men förutom att man fick tugga i evigheter så var det gott! Så presentation och genomgång av kursprogrammet och en del annat. Kvällen avslutades med 200 meters simning i poolen och så fick jag och några andra massage av en jätteduktig kursdeltagare. Han borde helt klart utbilda sig till massör, men AF vägrar betala utbildningen... Inte förvånad, direkt... Kom i säng runt tvåtiden!


Lördag

Frukost vid halv åttasnåret. Kursuppgifter. Orkar inte gå igenom allt som sades och gjordes något närme, men var lite föredrag och så träffades vi i mindre grupper med en s.k mentor, som väl skulle fungerar som rådgivare och ev. stöd. Lunch. Någon slags thaikyckling, skulle jag tro. Gott var det i alla fall! Forts av grupparbete under eftermiddagen + att kursdagen avslutades med diverse kroppsspråksövningar. Kul, då man ju fått sitta still mycket och bara lyssna. Alltså, att få vara lite mer aktiva. Middag: Oxfilé och potatisgratäng och någon slags chokladmousse till efterrätt. Sedan syntolkad ESC-final. Norge vann, Island kom tvåa och Azerbadjan (eller hur det nu ska stavas) med svenske artisten Arash knep bronset. Malena tror jag kom på 21.a plats. Råpinsamt, men sånt är livet. Tror knappast hennes karriär går åt skogen p.g.al denna miss, men ändå... Exakt VAD ska vi skicka för låtar, för att åtminstone ha en mer sportslig chans? Precis mellan middagen och finalen så hann jag även med ett träningspass på löpbandet i det mysiga lilla gym som fanns där. Resultat: 2 km, 27 minuter, 99 kalorier! Sänggång vid etthugget! Blev alltså mera sömn denna kurs än den förra.


Söndag:

Frukost runt halv åtta. Sedan packa och lämna rumsnycklar och så fortsatt grupparbete, individuella samtal och dylikt. Lunch. Laxfile, potatis och grönsaker! Utvärdering, fika och hemresa!


Sammanfattnigsvis en helt okej helg, men dock inte lika rolig som den förra kursen, mest p g a alltför mycket spritintag från vissa håll och en del annat, som jag varken vill eller tänker skriva om här! Dock har INGET av detta med mig att göra, men ändå...


Blir en uppföljningskurs i slutet av september + att vi är några som har allvarliga planer på att boka typ en vecka där i sommar och bara softa och ta det lugnt. Får se när, men just nu lutar det åt vecka 29!


Så, det var det hele!


Av Veronica - 15 maj 2009 09:51

...att kvista ner till en förhoppningsvis punktlig taxi, som ska föra mig till station och bussen mot 08-land!


Är inställd på att ha en kul, trevlig och förhoppningsvis lärorik helg. Att denna kurs ska leda till i alla fall något. Nåja, återstår ju att se, men åker iväg med en positiv inställning i alla fall!


Så ha en kanonbra helg, alla bloggare och läsare! Det ska jag absolut se till att ha! :-)


Av Veronica - 14 maj 2009 21:26

...nu sitter jag här, varvar ner och lyssnar på semi 2 av Eurovision Song Contest 2009. Norges bidrag just nu. Flumvarning, helt klart och har hört bättre, men, men... Är kanske en låt som vinner i längden... Fast vet ändå inte om det är min smak direkt!


Hur som helst, fick till slut tag på ett par nya dojor. Ganska snabbt förresten. Tillhör inte de som gladerligen fnattar runt i olika butiker och vänder på varje plagg eller pryl, utan brukar för det mesta redan innan jag gått in ha bestämt mig för vad jag ska leta efter. Spontanshopping är med andra ord inget man kanske förknippar mig med. I alla fall inte när det gäller kläd och skoaffärer. Heller inte många jag känner som brukar fråga om jag vill hänga med som smakråd till dylika butiker, tack och lov! Däremot är det lite småkul att gå i lågprisaffärer då och då. Fast blir sällan någon spontanshopping där heller. Beror väl också på om jag ser något jag behöver, men inte planerat att köpa från början...


Nåväl, knallade hem i de nya skorna har såklart redan fått skoskav, men hellre nu, innan resan i morgon. Har ju plåstrat om fossingarna, så ska nog inte vara några problem i morgon, hoppas jag! Usch, vad falskt Cyperns sångerska sjunger - får skavsår i öronen också... *suckar*


Efter att ha pustat ut en kort stund hemma + plåstrat om skoskavet så gick jag i väg till syrran och åt middag. Spagetti och köttfärssås! Gott, som vanligt! Sedan satt vi och pratade om allt och inget, vilket också känns så bra! Vi har bestämt oss för att fortsätta träffas regelbundet och just nu passar torsdagar bäst! Planerna för nästa torsdag är bl.a ett besök på kyrkogården - nästan ett år sedan jag var där sist, tror jag. Sedan får man väl se vad vi hittar på mer! Är som sagt bara så kul att ses! Vi bor ju i samma stad också, så...


Så har jag packat inför helgens Stockholmsresa. Ska bli kul att träffa i alla fall någon/några av de som var med även på kursen i mars. Och så kanske man lär känna lite nytt folk också, vilket ju också är skojsigt! Vet inte om det blir fler inlägg ikväll, men det återstår att se!


Till Carro:

Dina har ju tyvärr inte fått någon namnsdag än, trots att många tjejer och tydligen ett fåtal killar bär namnet. Men kanske kommer så småningom. :-)


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards