Alla inlägg under maj 2009

Av Veronica - 26 maj 2009 18:09

Får alltså fatta mig kort:


Tog en sväng till en affär en bit bort och handlade lite. Blev som vanligt lite mer än planerat, men idel nyttigheter. Frukt, sallad, oliver och diverse annat. Precis käkat middag. Kyckling, lax och cornbitar, knäckebröd med ost och några kalkonskivor. Vatten till och en burk svindyra hallon till efterrätt.


Till Mimosa:

Självklart får hon käka glass, om hon vill. Och inte har jag mumsat i mig så överdrivet många kakor. Bara blivit vid två kalas + till någon fikastund på kursen förra helgen! Så visst, helt sund har man knappast varit, men noll godis, snacks och läsk för min del under på 26 dagar. Gör det såklart mest för att testa mig själv. Hur mycket man kan stå emot när andra sitter och glufsar i sig runt om, och det har gått riktigt bra! Och vet ju att med min medfödda envishet så klarar jag det mesta, bara jag verkligen ger mig f-n på det! :-)


Nej, är som sagt åska på G, så tror jag loggar ut nu!


Av Veronica - 26 maj 2009 12:40

...vilken grej! :-)


Så otroligt smart att för strax under 100-lappen varje månad få tillgång till samtliga TV 4-kanaler + TV 4 Anytime då. Att kunna kolla på program när man vill och hur ofta man vill! :-) Just nu kollar jag på Bygglov från första säsongen! Favoriten är helt klart Willy! Skön snubbe, det där! :-)


Även SVT Play, Viasat Play och en del andra liknande funktioner har jag tillgång till, i och med mina paketval hos ett av de mer kända leverantörerna! Och jag är verkligen jättenöjd med det hela! :-)


Är soldis ute i dag och förmodar att det även är rätt varmt. Har dock inte varit ute än. Får se om jag tar en nypa frisk luft senare, men känner mig lite småhängig i dag, så det troligaste är nog att jag stannar inne!


Förresten, hade en rätt skum dröm i natt. Drömde att jag var på något slags läger någonstans och precis innan jag vaknade hade jag investerat i en påse Gott & blandat. Minns från drömmen att jag smaskat i mig två bitar, för att sedan komma på att jag och syrran ju har ett vad om att hålla oss ifrån godis en hel månad. Blev så förbannad på mig själv, ända tills jag vaknade och insåg att det bara var en dröm. :-) Så, är dag 26 utan godis och bara fem dagar kvar av denna månad. Och fast godissuget ju finns där emellanåt, särskilt då det snart är dags för den månadliga perioden igen, så bara SKA jag klara av att hålla ut. Nästa fredag eller lördag ska jag köpa lite godis igen! Jag menar, jag HAR ju faktiskt bestämt att bara ha godisdag till helgen! Kanske dock blir både fredag och lördag - beror på hur pass sugen jag är! Men eftersom jag hållit upp så länge så må det vara hänt!


Syrran har dock petat i sig några glassar under denna månad, har jag fått veta. Vi delar väl kanske inte riktigt åsikten att glass och godis inte är samma sak, men är ju upp till var och en att bestämma vad man gör! Blir ingen glass för mig förrän tidigast nästa helg i alla fall!


Av Veronica - 25 maj 2009 15:35

Precis hemkommen efter en rask promenad i det somrigt varma vårvädret! Blev 20 minuter + apostlahästarna såväl uppför som utför trapporna! Tror med andra ord jag hoppar över cyklingen ikväll! :-)


Annars en relativt lugn måndag. Har inga direkta planer för resten av dagen! Och heller inget mer att notera här just nu, känner jag! Ha en fortsatt mysig måndag!


Av Veronica - 24 maj 2009 10:53

Och jag kurar i TV-soffan och håller som bäst på att avverka Fridolf-film nummer 2. Fast okej, just nu sitter jag ju och knattrar vid datorn, men ska snart återvända till nämnda TV!


Har även en löpande katt traskandes omkring mig just nu. Kim, såklart! Men går nog över om ett par dagar. Hon brukar inte löpa så länge!


Nej, dags att återgå till TV-soffan igen! Blir nog för övrigt en lugn och slapp söndag!


Av Veronica - 23 maj 2009 22:39

...med gamla svenska filmer. Precis kollat på "Soldat Bom" med mams. Ni vet, en av flera Nils Poppe-filmer, om Fabian Bom! Han är suverän i den rollen! :-) Just "Soldat Bom" och "Pappa Bom" tillhör mina favoriter, bland filmer kategori äldre. Har även lånats samtliga fyra "Lille Fridolf"-filmer, som jag eventuellt funderar på att kolla igenom i morgon! :-)


Favoritskådisar från förr är förutom Nils Poppe och Douglas Håge (Lille Fridolf), även Åke Söderblom, "Bullen" Berglund och Thoor Modéen. Även Hjördis Pettersson, Lars Ekborg och Julia Ceasar! Finns en drös till, men där är några i alla fall! Och NEJ, det har INTE med stigande ålder att göra, att jag är förtjust i äldre filmer - har ju i stort sett vuxit upp med dylika. Hörde till en mysig söndagstradition och kolla på matinéfilm med föräldrarna! Dessutom har pappa, under sina år som bl.a scenarbetare i "Folkets Park" här i stan träffat åtskilliga av ovan nämnda artister (kanske till och med samtliga av dem) + en himla massa andra kändisar från den äldre generationen. Helt varnligt folk, som han uttryckte det hela, men ändå... :-)


Nej, dags att krypa i säng snart, men kanske kollar på i alla fall EN Fridolf-film innan - får se...


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll på er. Här är det klart lugnare än för typ 24 timmar sedan! :-)


Av Veronica - 23 maj 2009 13:42

Var ett himla bankande, vrålande, gapande och härjande här i huset i går kväll. Någon granne som hade fest och tydligen söps det bort en hel del hjärnceller under kvällen. Och konversationen bestod mer av ovan nämnda vrål och dylika läten. Var kanske så företrädarna till oss människor kommunicerade på stenåldern eller så. Fast kanske utan alkohol i blodet... Hur som helst, de dämpade väl ner sig någon gång efter elva, men ändå...


Visst, egentligen stör de inte mig nämnvärt, men retar mig lite på att de visar noll respekt för de som vill och behöver sova. Eller de som i alla fall önskar lite lugn och ro efter en veckas hårt arbete. Hur som helst, är ju långt ifrån varje dag det är sådär stökigt och dant.


Min lördag hittills har bestått av frukost, mys med katterna och en hel del tid vid datorn. Håller som bäst på att redigera foton och filmklipp. Lär väl ta sin lilla stund och får se om jag gör det klart i dag, eller tar en paus och gör något annat.
Av Veronica - 22 maj 2009 12:18

Hittills har dagen varit lugn. Kollar på film, slösurfar och myser med mina dunisar! Vaknade vid niotiden och upptäckte då att Dina ställt fram min klockradio cirka två timmar. Den var alltså redan elva. :-) Nej, nej, såklart att hon inte VET hur man ställer om klockan då, men hon brukar ställa sig ovanpå den och trampa ibland, innan hon slår sig till ro ovanpå den för en stund. Så det händer ibland att den går allt från två till 12 timmar före... Titt som tätt kommer hon även åt knappen som startar själva radion... EN kulturell dam, det där... Kulturell, eftersom hon oftast brukar starta den och sedan lägger sig tillrätta bredvid eller ovanpå den och slappar... :-)


Kim har tagit nya kartonghuset från syrran i belägring. Ligger där just nu och gonar sig. Och själv ska jag återgå till TV:n och en ny film! Får se om jag krafsar ner något senare i dag, annars får ni ha en fortsatt mysig fredag!


Av Veronica - 21 maj 2009 17:12

...så ska bli kortfattad:


Har ägnat de senaste timmarna åt att tvätta. Fick ju lite tröjor av syrran för några veckor sedan och passade på att tvätta dem också, eftersom jag hade gått om tvättid kvar. Sedan har jag sorterat bort en del kläder jag inte använder längre i garderoben och hängt in de nya. Kul med lite förnyelse. Fast några av plaggen lär jag inte använda förrän till hösten eller så!


Precis avnjutit en god helgmiddag också, även fast jag knappast firar Kristi flygaredagen! Blev fläskfilé, pommes, gröna oliver och brysselkål! Smarrigt värre! :-)


Nej, dags att logga ut nu, men ha en fortsatt mysig och bra torsdagkväll!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Skapa flashcards