Alla inlägg under februari 2009

Av Veronica - 13 februari 2009 12:18

Idag, den 13/2 är det 30 år sedan du somnade in efter en längre tids sjukdom. Förmodligen samma som många år senare även drabbade pappa. Jag kände dig inte, var ju bara 3 år och några månader när du gick bort.

Men har hört så mycket om dig. Övervägande goda saker. Att du var så snäll, lugn och en bra människa. Och att du och farmor älskade varandra högt och rent har jag också förstått.


Blir ibland lite ledsen över att jag aldrig fick lära känna dig, att jag faktiskt inte minns dig alls. Fast har ett foto från min och farmors födelsedag. Jag fyllde 1 år och hon 83. Där sitter jag i ditt knä. Älskar den bilden, nästan lika mycket som jag älskar de med mig och farmor, tagna samma dag.


Funderar ibland på hur din röst lät, vad du tyckte om och inte tyckte om, vilken sort humor du hade, o.s.v. Om jag har ärvt några egenskaper från dig. Eller om jag är mest lik farmor i sätt och humör. Tror nog så är fallet. Verkar som att hon var den temperamentsfulla och du den mer lugna och sansade. Är i alla fall den uppfattning man fått genom att prata med de familjemedlemmar som hann lära känna dig.


Önskar så att du fått leva ett par år till, så jag i alla fall haft något minne av dig. Men trots allt var du ju i alla fall min farfar och jag är ganska säker på att jag kan känna mig stolt och tacksam över det!


Fortsätt vila i frid, lilla farfar och ta väl hand om farmor, pappa och alla andra nära och kära!

/MÅNGA KRAMAR från ditt barnbarn Veronica!


Av Veronica - 12 februari 2009 23:38

...och jag har reprisen av kvällens hockeymatch på TV i bakgrunden... Vinst för hjältarna med 5-2... :-)

Ang. klippning av Dina-sötnosen, så ska ett syskonbarn titta förbi nästa vecka och åtgärda det hela, så gott det går. Kan man inte ta tovan från roten så kan man ju alltid kapa av en bit och sedan ta resten, när pälsen växt ut igen... Och Dina själv verkar ju inte må direkt dåligt, så är nog ingen större fara, bara så onödigt! Får ta och skärpa mig, vad gäller borstande av henne bara!

Inte gjort många knop annars idag, men orkar inte så mycket just nu... J-vla förkylning, men går ju sakta, men säkert över... Suttit vid datorn eller TV.n mest + även bytt rent i sängen... Mysigt att krypa ner sedan med lukten av nytvättat i näsborarna! :-)

Pysslat i Excel rätt mycket idag och ska fortsätta en stund till, innan John Blund anländer... :-)

Av Veronica - 12 februari 2009 13:31

Har inte sett så mycket snö på bra länge... Inte så att det väl direkt är tokmycket snö ute nu då, men helt klart mer än tidigare under denna vinter. Riktigt mysigt att kika ut och se de annars så kala och trista trädgrenarna nu dekorerade med snö. Katterna har suttit till och från vid fönstren hela förmiddagen och kikat ut på flingorna som dalat. Tror det snöar än, men är inte helt säker... Gjorde det nyss i alla fall!

Ska ta en dusch, slänga på mig lite paltor och sedan parkera mig vid datorn en stund, tror jag. Mams ska komma ner en sväng också och kolla upp två nya tovor som Dina fått i sin päls... Hoppas det går att göra något åt dem, men gick ju med den förra hon hade... Lite jobbigt med långhåriga katter ibland, just av den anledning att det bildas tovor i pälsen. Men ska nog ordna upp sig denna gång med, som sagt! Och hon är ju lika pigg och glad som alltid, särskilt nu, sedan hon slutat löpa. Hennes löpperiod sträckte sig till tre dagar, medan Kim brukar hålla på en vecka. Är väl olika det där, från katt till katt, men båda mår ju bra och har det bra annars så! Mina små underbara gosbollar! :-)

Av Veronica - 11 februari 2009 21:35

...och jag ska snart fortsätta kolla, ville bara krafsa ner några rader i bloggen...

Fast har inget direkt att skriva idag, känner jag. Fortsätter pyssla med mitt nya projekt - skriva in innehållet på mina mp3-böcker i Excel... Snart klar och då ska jag fixa med själva filerna också... Har andra idéer på saker jag ska göra också framöver, men får ta en sak i taget, så det inte blir så rörigt!

Ska kolla på 500-kilosklubben på 3.an sedan... Tror det är repris från förra året. Helt groteskt hur stora en del människor kan bli, även om man ju vet att i alla fall några av dem kanske inte kan styra över ätandet + att matsmältningen inte fungerar som den ska... Men när man ser patienter på sjukhuset, som får både en andra och tredje chans att tappa kilon, men ändå vräker i sig en massa skit + helt nonchalerar hjälpen de erbjuds, då blir man riktigt förbannad! Nog för att man betalar skatt för en hel del skit även i detta landet då, men i alla fall...

Nej, nu ska jag återgå till TV:n - ha en fortsatt bra kväll!

Av Veronica - 10 februari 2009 21:16

Varit öm runt bihålorna hela dagen och blir trött i ögonen så fort det är för starkt ljus... Men efter vila och en Ibumetin så känns det helt okej igen! Fast lite täppt i näsan och uppåt känner man sig ju, så blir nog sänggående tidigt... Eller i alla fall tidigt, för att vara mig då! Ska ha en innedag imorgon och verkligen tokvila så mycket det går...

Även kollat på Bygglov - och charmiga Willie! Han är klart bäst! :-) Kul med sådana program också. Är liksom spännande att se alla idéer de har för att piffa upp hemma hos folk. Synd att man inte bor i hus, har pengar och viljan att stå framför en kamera, för annars hade det varit kul att bjuda hem dem för en renovering! :-)

Nej, ska kolla upp min digitalbox - bilden fryser hela tiden, så kanske måste starta om den eller så... Eller ringa Telia och sitta i telefonkö... Grrr....

Av Veronica - 10 februari 2009 13:08

Även lite öm runt bihålorna... Ja, det var mig ett j-vla gnäll här då, men skriver bara som jag känner mig! Pratat bort några timmar med en kompis i telefon! Fick tipset att testa nässpray, så får väl ta och investera i detta inom en snar framtid, såvida det inte släpper av sig själv!

Planer för dagen då? Tja, fortsätter väl med min nya mp3-projekt - att lägga över innehållet på mina CD-böcker i Excel. Kanske varierar detta med något annat också, får se... Men blir nog, som vanligt, en lugn tisdag för min del! Helt okej dock!

Nej, ska väl ta och borsta tanden och så - inte hunnit med detta än... :-)

Av Veronica - 9 februari 2009 18:05

...varit på stan och köpt hostmedicin, lämnat tillbaka några låneböcker + köpt lite käk från Mc Donald's... Hann med samtliga ärenden på mindre än en timma, utan att stressa det minsta. Detta i sin tur innebar att jag enbart behövde betala 14 kronor för bussresan, tur och retur. :-) Dessutom hann jag åka sista turen som stannar nästan precis utanför där jag bor, så behövde inte gå någon längre sträcka från bussen och hem.

Och nej, jag har normalt INGA som helst problem med att gå längre sträckor, men i och med att förkylningen nu satt sig i luftrören så behöver jag inte anstränga mig för mycket för att bli både trött och andfådd. Har ju, vid krafitare förkylningar, tyvärr lätt att få s.k infektionsastma. Därför jag inte börjat träna riktig än heller, men i och med att jag känner att förkylningen sakta men säkert håller på att ge med sig så ska jag nog snart kunna komma igång så smått igen... Ska ta hostmedicin under en vecka nu, två gånger om dagen, med förhoppning att det lättar något... Är inte den som går till dokorn i onödan och denna förkylning verkar vara ganska ihållande, enligt de som själva varit och/eller fortfarande är drabbade... Hur som helst, hör nog till årtiden!

Inga direkta planer för kvällen... Blir väl kanske en stund till vid datorn, så får jag se vad jag pysslar med sedan. Ha en fortsatt mysig kväll på er alla!

Av Veronica - 9 februari 2009 13:35

När jag väl ramlade i säng i natt var klockan nästan fem, så egentligen ska man väl kalla det morgon... Hur som helst, månen sken in mellan persiennerna som den hade betalt, så jag vinklade dem något, för att kunna se så mycket som möjligt... Bådade ju även gott med månsken, då det ju betyder att chansen att få en skymt av solen ökade märkbart. Och mycket riktigt - strålande sol och nästan klarblå himmel för några timmar sedan. Nu är det dock en hel del moln igen, men man får ju glädjas åt det lilla i alla fall!

Ska ta en dusch och sedan vänta på att en väninna ska höra av sig. Blir väl en tur ner till stan, bl.a till apoteket för att köpa en ny flaska hostmedicin - den gamla pajade ju igår... Eventuellt blir det något mer ärende, men får se... Blir inget direkt shoppande i alla fall - ej tillräckligt med kontanter för att unna mig denna lyx. Fast något ätbart kanske det blir också, får se...

Nej, dags att göra sig iordning - telefon kan plinga när som helst!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards