Alla inlägg under februari 2009

Av Veronica - 17 februari 2009 12:17

Upp tidigt idag, käka frukost, ta medicin och sedan iväg på styrelsemöte. Tervligt att komma ut lite och träffa folk. Riktigt kul också att det var flera av dem som var där som kommenterade min viktnedgång. :-) Fick mycket beröm och positiva kommentarer!

Väntar nu på att min systerdotter ska komma förbi + även någon av vaktmästarna här, för att dels kolla avloppet i badrummet, dels kanske på något vis sätta fast gallret som sitter under kyl och frysen. Dina har nämligen en förmåga att jämt och ständigt pilla bort det och sedan krypa in under, vilket jag inte riktigt gillar. Vill inte att hon ska skada sig... Hoppas det går att fixa!

Nej, dags att återgå till TV.n en stund!

Av Veronica - 16 februari 2009 22:21

...och det har varit en rätt händelserik dag ändå. Först läkarbesöket, som ju gick riktigt bra! Kanske innnerst inne inte trodde annat heller, men fungerar nu så att jag lätt nojar och oroar mig... Så mycket skönare då när det hela är över och dessutom gick bra, nästan bättre än jag vågat hoppas. Trodde ju ett tag att jag skulle tvingas käka penecellin, men nu verkar det inte bli så, bara jag sköter mig rätt. Fast har ju gjort det hittills... Är ju rätt mottaglig för förkylningsvirus, bara är ju så... Men snart ska jag nog kunna känna mig helt frisk och kry igen! Eller nog förresten, den dagen kommer ju, så småningom!

Sedan har jag tvättat under kvällen, käkat middag, pratat i telefon med en kompis jag inte hört av på ett tag, då vi båda varit och är förkylda! Men var kul att byta några ord med henne igen! :-)

Närmsta planerna är väl att sova snart, men ska väl slösurfa en liten stund till, misstänker jag... Gå ner i varv! Har snöat lite mer ute också, inte vräkt ner, men så att det blivit lite vitare igen. Vet inte om det fortfarande snöar, men helt omöjligt är det ju inte. Mysigt, tycker jag! Lyser upp på något sätt... Fast gillar helt klart mindre isfläckarna som döljs under den nyfallna snön. Får gå myrsteg, de gånger man måste bege sig ut, men det ordnar sig nog...

Ska på styrelsemöte i morgon förmiddag - förberedelse av årsmötet på söndag. Och på eftermiddagen dyker min systerdotter upp, hon som ska hjälpa mig att klippa bort tovor i sötnos-Dinas päls. Blir såklart fika med henne också och ganska säkert ett givande samtal - vi brukar kunna prata både om skojiga och allvarliga saker! Just detta syskonbarn är en av få jag känner som jag verkligen LITAR helt och fullt på! Så underbart med sådana person - finns tyvärr alltför få, i alla fall i min bekantskapskrets, men ändå... Nej, Big Siz, inte ta illa vid dig nu - du är ju det syskon jag faktiskt umgås mest och babblar mest med, men så har vi också rätt mycket lika åsikter, dock ej om allt. Fast hur kul vore det om folk tyckte lika om allting! Nej, just det...

Bla, bla, bla, nog skrivet för ikväll - ha en god natt, alla bloggare och övriga också såklart!

Av Veronica - 16 februari 2009 16:57

Har ju varit hos doktorn idag, p.g.a strul med luftrören. Togs prover, lyssnades på hjärta och lungor, kik i halsen + EKG, bara för säkerhets skull. Summan av det hela: En luftvägsinfektion, som svit efter min kraftiga förkylning. Så fick utskrivet Molipect (eller hur det nu stavas). En slemlösande hostmedicin, som dessutom vidga bronkerna och därav väl ska göra så att trycket mot bröstet så sakterliga släpper. Redan tagit en dos, men behövs såklart några till för att det ska ge effekt. Blev även ordinerad att fortsätta vila tills infektionen börjar ge med sig, käka vitaminer och dricka mycket. Helt okej dock att gå kortare promenader, vid behov eller dylikt. Skönt, eftersom jag inte gillar att sitta helt still alltför länge i alla fall! Man känner ju dessutom själv vad gränsen går. Och i nuläget blir jag lätt andfådd av minsta lilla ansträngning, så får öka på successivt! Blir fortsatt noll riktig träning ett tag till, men nu vet jag ju i alla fall hur läget är! Bara det lättar ju en del! Och när man dessutom fick höra att lungor och hjärta lät bra, att EKG:t såg fint ut och att jag har ett blodtryck på 120/80, vilket är jättebra (bara jag skrev siffrorna i rätt ordning) :-) Och glädjande besked ju!

Har tvättstugan nu ikväll, så ska ner dit en sväng och slänga in kläderna i tumlaren och sedan blir det kycklingsallad! MUMS! I övrigt går nog kvällen i lugnets tecken! :-)

Av Veronica - 16 februari 2009 11:56

Ska till doktorn vid klockan 14 idag. Besvärats den senaste veckan av öm rygg, tungandad och dylikt. Har en gång i tiden fått diagnosen "infektionsastma", som drabbar mig under eller efter en större förkylning, vilket jag ju just har haft. Ringde förut och sköterskan jag pratade med sa att det hördes på mig, när jag pratade att något kanske inte är som det ska med mina luftrör. Hon trodde det kan röra sig om allt från infektionsastma till bronkit eller till och med lunginflamation, som en följdsjukdom till influensan jag hade för tre veckor sedan. Bilr kanske någon starkare astmamedicin och/eller en penecellinkur. Inget jag direkt längtar efter, men vill ju bli helt återställd och har ju väntat med att söka läkarhjälp, för att se om det hela skulle ge med sig av sig själv. Var inget hon direkt uteslöt då, att det skulle kunna gå över, men hon rekommenderade mig att uppsöka en läkare, så de kan ställa en diagnos i alla fall.

Är, som alltid när jag ska till en doktor, lite smånojig och orolig att de kanske ska hitta andra sjukdomar, än de hon nämnde... Känner dock igen symptomen sedan tidigare, så behöver nog inte oroa mig, förhoppningsvis. Och läkarna är ju till för att hjälpa och lindra, så det ska säkert gå bra! Vill ju såklart gärna bli frisk någon gång, och ju fortare det går, desto bättre. Återkommer senare, när jag varit hos doktorn och berättar vad de kom fram till... Men fram tills dess kommer jag nog ändå fortsätta vara smått nervös och nojig...

Av Veronica - 15 februari 2009 14:18

Solen fortsätter stråla och gnistra i snön och jag bara toknjuter just nu... Precis som jag vill ha det... Skönt med solsken, efter alla mulna och mörka dagar som varit... :-)

Slökollat lite på skid-VM också. Kul med guld i damernas skidskytte, men annars tycker jag väl inte att det var några direkt imponerande svenska resultat i övrigt... Medalj är ju vad som räknas, såvida inte någon gör en heroisk insats förstås och tar en s.k "skrällplacering" i någon idrott! Ja, ja...

Lyssnar just nu på Mio, min Mio. Kanske inte en av Astrid Lindgrens bästa böcker, men duger bra ändå. Var bra längesedan jag läste den boken, så...

Av Veronica - 14 februari 2009 22:29

Syftar då såklart på deltävling 2 av Melodifestivalen! Enda smolket i bägaren var att inte Amy Diamond gick direkt till Globen, även om rockkillarna hade en helt okej låt. Men Amy var ju given finalist, tillsammans med storfavoriten Måns Zelmerlöv. Även Lili & Susies låt var riktigt bra! Samtliga fyra bidrag jag tyckte var okej, bra och mycket bra gick vidare bland de fem... Och som sagt, ett KLART upplyft, jämfört med förra veckans katastrofer... Grrr...

Skrev ner några små kommentarer, medans jag lyssnade på bidragen förut:

1. Lili & Susie: Kommentar: Helt okej, men tyckte rösterna var lite ringrostiga. Men älskar ju 80-talet och dess musik, så... :-)

2. Lasse Lindh: Kommentar: NEJ, NEJ, NEJ!


3. Jennifer Brown: Kommentar: Ganska slätstruken och lite för seg för min smak, men kanske en låt som man måste höra på flera gånger, eller om man enbart ska bry sig om texten...


4. H.E.A.T: Kommentar: Har ju en rätt så bred musiksmak och lyssnar gärna på rock. Var ju även här 80-talsinfluerat, men direkt till Globen...? Nej, knappast!


5. Markoolio: Kommentar: Sååå j-vla trött på denna pajas. Började nästan tro på att det fanns en Gud, när han inte gick vidare. Eller så sov merparten av hans fans redan... *suck*


6. Amy Diamond: Kommentar: Helt klart en given finalist, som "tyvärr" bara får en andra chans. Fast där borde hon nog ha en god chans att ändå avancera till final, beroende på vilka hon måste duellera emot. Hennes låt blev även vald av den "internationella juryn", vilket väl var det enda positiva man kan säga om dem...


7. Cookies 'n Beans: Kommentar: Tradigt countrylall... Och NEJ, menar egentligen inte att countryn i sig är fel, men detta bidrag impade inte på mig i alla fall!


8. Måns Zelmerlöv: Kommentar: Förstår att han var/är storfavorit. 22 år och redan agerar han som om han inte gjort annat än sjungit och dansat, vilket han kanske inte har heller... :-) Härlig låt, som jag tror kan gå långt!

Mina två favoriter denna vecka var alltså Måns och Amy, om det var oklart! Och som sagt, detta är ju bara mina alldeles personliga åsikter. Tänker alltså inte utse mig själv till s.k "schlagerexpert" eller dylikt... Smaken är som baken - delad!

Nej, nu ska jag varva ner lite, pyssla med något projekt en stund och sedan krama kudde... Ha en fortsatt mysig lördag, de få minuter som är kvar av den! :-)

Natti, natti!

Av Veronica - 14 februari 2009 14:37

Så otroligt mysigt, helt enkelt - precis som jag vill ha det! Ja, om man bortser från de snorhala vägarna då, men säg något som är 100-procentigt perfekt! Solen skiner i alla fall från en klarblå himmel, precis som den hade betalt för det och snön ligger vit och gnistrande på marken. Var ute en sväng förut och fotograferade såklart och ska snart föra över foton och filmklipp till datorn och pyssla med dem en stnud. Är ju även deltävling 2 i Melodifestivalen ikväll och jag HOPPAS så innerligt att startfältet är bättre än förra veckan. Känns ju lite som att det ju bara KAN bli bättre... Nåja, återstår att se! Lär nog återkomma senare ikväll, när det är över med en kommentar.

Tänk vad lite solsken kan göra - känner mig så sprudlande glad och nöjd med tillvaron, även fast förkylningen inte släppt helt än, men även det går ju åt rätt håll... :-)

Apropå Alla Hjärtans Dag, som det ju är idag. Egentligen bryr jag mig inte så värst mycket om det, eftersom jag tycker denna dag kanske mest vänder sig till alla kärlekspar + att det stör mig lite att Sverige så desperat måste sno en massa traditioner från "storebror" USA... Men har i alla fall köpt en bukett rosor till mams - köpte den redan igår. Är i och för sig något jag brukar göra ibland, utan att det måste vara någon särskilt anledning. Hon blev jätteglad i alla fall och det är viktigast! Tycker inte man behöver en speciell dag för att visa sina nära och kära vad de betyder för en!


Av Veronica - 13 februari 2009 17:21

...och dels fotograferat lite, dels varit en sväng till affären, så mams och jag har något att käka de närmsta dagarna. Blir spagetti och köttfärssås idag, lax i morgon, kycklingfilé på söndag och köttbullar på måndag, som det verkar just nu - mumsigt! :-)

Vitt och härligt ute och sådär lagom kallt, även om det gärna får vara några minus till för min del + att det får ligga kvar ett par dagar nu. Sportlovet börjar ju nu också för ungarna här i stan, så kan ju vara lite extra kul för dem med snö! Mysigt med vinter, tycker jag, förutom när det är slaskigt och/eller snorhalt ute!


Mimosa, tack för ditt fina inlägg! :-)


Nej, dags, att fortsätta pyssla med lite småprojekt på datorn + att det snart är dags att käka middag! Ha en fortsatt 3-vlig fredagkväll!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Skapa flashcards