Alla inlägg under december 2008

Av Veronica - 16 december 2008 16:03

...men börjar ju bli en långtråkig vana nu med detta dystra decemberväder och noll snö som i alla fall kunnat lysa upp lite grann, så är bara att "gillar läget" och göra det bästa av det hela!

Inte hänt något värt att rapportera idag - varit en typiskt "vanlig" dag, men är helt okej för min del! Har just nu en skogstokig Dina, som bl.a roar sig med att köra sina tokrace genom lägenheten, jamar (eller snarare piper), plockar loss mina pennor från pennstället, så jag får leta efter dem på bordet (än så länge) + är allmänt aktiv. Bästa vännen Kim ligger och myser i gästmadrassen i garderoben, som vanligt! Men de har jagat varandra en del under förmiddagen också. :-)

Själv masade jag mig till slut upp - sååå seeegt att gå upp när dagen aldrig blir tillräckligt ljus - duschade, käkade frukost och har kollat på "Doktorn kan komma" på TV. Närmsta aktivitet blir att kvista ner till närbutiken och köpa lite soppa - är ju typiskt soppväder ute... Innan dess ska mams och jag ner i källaren och slänga lite papper och tidningar. Är nog hon som är på G nu, så avslutar härmed detta blogginlägg, så man kommer iväg nån gång. Men lär lägga in fler listor även framöver! Kopiera gärna - vore kul att läsa, i alla fall på de bloggar jag besöker!


Av Veronica - 16 december 2008 01:05

Mår lite bättre idag! Visst, finns nåt slags vemod inom mig än, men ska nog ge med sig helt så småningom. Är kanske lite svårt att må tiptop med en ständigt tom plånbok, mörkt och trist väder, noll ork att företa sig något + att det känns som att jag håller på att bli förkyld igen... Men är bara att försöka göra det bästa av situationen!

Ang. listorna jag kopierat och lagt in på min blogg: Kommer nog blir mer av den varan framöver. Tycker sådant är rätt kul. Och är helt klart fritt fram för er som läser min blogg att själva kopiera och lägga över på era bloggar - såklart med era svar då, men det förmodar jag är rätt naturligt! Kan ju dessutom vara kul att läsa andras svar på frågorna också! Föredrar helt klart dylika listor framför alla kedjebrev och annat bråte som ofta förekommer bland mina mail. Ja, ja, dags att krypa i säng och sova nu! Är ju en dag i morgon också, fast jag inte har några direkta planer just nu!

Av Veronica - 15 december 2008 00:32

Har du köpt en chokladkalender?

Nej, var många år sedan!


Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?

Knappast!


Har du hunnit med att köpa alla julklappar?

I stort sett - några kvar till mina och syrrans katter!


Vem är det svårast att köpa till?

Lillasyster, men nu är det fixat i alla fall! :-)


Dricker du alkoholfri glögg?

Ja, de få gånger jag dricker glögg så är det alkoholfritt som gäller!


Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?

Brukar inte stressa så värst mycket!


Hur många stjärnor ger du årets julkalender?

Inte intresserad!


Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?

Hm, några av der som visades på 80-talet, skulle jag tro.... Men minns inte riktigt vad de hette... :-)


Säg en person som du velat säga God Jul till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?

Kommer inte på någon just nu!


Vem är det som julpyntar hemma hos er?

Julpyntar inte så värst mycket längre, i och med att jag har två busiga och oerhört nyfikna katter, men förr var det nog mest mams som pyntade, med viss assistens från pappa och oss barn!


Vem klär granen och vem bestämmer hur den ska se ut? Hur SKA den se ut?

Var några år sedan vi hade julgran, men då hjälptes vi åt att klä den!


Plastgran eller äkta?

Vi har mest kört med plast - barrar inte lika mycket!


Älskar du att få julklappar eller att ge bort?

Är klart roligare att få än att ge, men om man inte ger så tycker jag inte heller man ska förvänta sig att få några tillbaka. Men såg mer fram emot julen när jag var barn!


Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?

I Sverige såklart! Med nära och kära!


När julpyntar man?
Om man nu ens gör det så är det väl smartast att göra det innan själva julafton i alla fall!


Skickar du julkort?

Har gjort det de senaste åren, men blir inga i år - har helt enkelt inte råd!


Vilken senap till skinkan?

Noll senap - smakar pest!


Viktigaste på julbordet?

Mams goda julmat, typ hemgrillierad skinka, Jansson, köttbullar, strömmingslåda, böcklingslåda + prinskorv, gärna lite lax och sill! Och revbensbjäll är helt okej oxå, om man lyckas få tag på några!


Världens bästa jullåt?

Finns många fina, men "O helga natt" är mäktig! Fast beror oftast på VEM som framför sångerna...


Julknäcke eller vörtbröd?

Mams hembakade farinlimpa slår allt julbröd i världen!


Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?

Föredrar helt klart att någon annan hjälper mig att slå in paket - är så förbenat trist...

Av Veronica - 15 december 2008 00:03

Har kollat på Repmånad med mams ikväll! Var superskönt att få skratta och samtidigt slippa sitta själv och glo... Få vara hos någon som bryr sig om och älskar en... Känns rätt frustrerande att inte kunna påverka hur man mår ibland. Alltså, jag FÖRSÖKER se positivt på saker och ting, men ibland är man bara lite låg - tror alla fungerar så - en del oftare, andra mer sällan.

Saknar mitt gamla piano ibland. Var lite småtrevligt att sitta och klinka på det emellanåt... Har dock ingen som helst plats för det, men kanske man skulle investera i någon liten keyboard eller så nån gång i framtiden, när man kanske råkar ha några ören över... Fast lär väl dröja ett tag till i alla fall...

Nej, dags att krama kudde och kanske även en och annan fyrbent gosboll... :-)

Av Veronica - 14 december 2008 14:35

Känner mig trött, orkeslös och allmänt låg. Är förmodligen allt som hänt de senaste månaderna, sjukdom i släkten, branden, vädret, saknad på olika sätt och vis av såväl avlidna som levande personer! Är nog framför allt vädret... Blir ju aldrig riktigt ljust nu... Så är det ju varje år, men i alla fall... Blir en lugn kväll idag i alla fall. Kanske ska umgås lite med mams och kolla på nån film eller så som jag tycker om. Fått tipset en gång av en AT-läkare att bara försöka göra saker jag trivs bra med coh känner mig trygg med, som att umgås med folk jag bryr mig om, se filmer jag tycker om, läsa böcker jag tycker om o.s.v

Kompisen åkte precis hem efter en trevlig helg! Lite tomt känns det kanske, men går över. Tror det är allra mest effektivast att försöka hålla sig sysselsatt med något och inte bara sitta och tänka på allt och inget för mycket... Typ bryta ihop och komma igen. Brukar känna av höst och vinderdeppighet, så är ju inget ovanligt, men ändå jobbigt när det blir så påtagligt. Men går ju över! Har ju mina gosbollar också, som ständigt får mig att le, så helt mörkt är det ju inte...

Inte så mycket planerat för veckan som kommer. Tvättstugan i morgon, fika med en bekant nån dag i veckan, ev. pepparkaksbakning med syrran på torsdag - ska ju även vara barnvakt åt hennes son då på förmiddage. Kanske även blir nån slags julkonsert i en liten byahåla utanför stan med kompisen som nyss åkte hem, men är inte helt bestämt än - får se... Just nu känns det bara som att jag tar dagen som den kommer... Blir nog storhandling på fredag också, när både jag och mams fått pengar. Är ju lite som ska införskaffas innan jul. För övrigt kan både jul och nyårshelgen gärna passera snabbt - längtar just nu redan efter ljusare och längre dagar, typ slutet av mars... Bara lust att gå i ide just nu, men är nog som med allt annat - bara att köra på och göra det bästa av situationen!

Av Veronica - 13 december 2008 00:49

Varit och käkat julbord i dag (eller igår, om man ska vara petig) med SRF. Var riktigt kul! Carro var med också - hon ska ju sova här i helgen också! Just nu sitter hon och skriver på sin dator... Är väl tänkt att hon ska blogga också, kan jag tro.... :-)

Var god mat, trevlig underhållning (vi fick autograf av spelmannen, pratade en hel del med både honom och hans fru, önskade en låt - "Corina, Corina" och fick varsin kram när vi skulle åka hem! :-) Charmig prick var han, eller hur Carro? :-)

Tror inte vi har några direkta planer för helgen. För min del får det bli vad det blir, men nån film tror jag nog det blir i alla fall... Dags att sova snart, tror jag - kliar lite i ögonen i alla fall! Men får se när det blir... Kim och Dina ligger i nuläget bredvid Carro i soffan och sover... Mina gosbollar!!! :-)

Av Veronica - 11 december 2008 13:13

Har vädrat ur lägenheten hela natten, för att bli av med så mycket brandröksos som möjligt... Sov dessutom med kläderna på, mest p.g.a av kylan, men även av en viss rädsla för ny brand... Ingår väl i den chock man kan drabbas av när allt är över - var vad bl.a personal från brandkåren och läkare pratade om igår! Men känns bättre idag. Dock svårt att helt sluta tänka på det som hänt, men släpper nog också så småningom. Tankar som börjar med "Tänk om" kretsar ständigt i mitt huvud, dock mindre idag än igår. Även om det ju aldrig finns någon garanti för att det inte kan hända igen i det här huset, så försöker jag ändå intala mig själv att sannolikheten ATT det ska ske borde vara rätt låg ändå.... Hoppas det är så i alla fall!

Tänker även mycket på den äldre dam som omkom i den binnande lägenheten. Hon var fortfarande inte identifierad vid midnatt i alla fall, läste jag precis i lokaltidningen. Vet inte om det beror på att hon inte har några närstående på nära håll, eller om hennes kropp fått såpass illa skador av branden att man inte av den orsaken kan avgöra vem hon är. De vet heller inte om hon redan var avliden innan branden började eller ej... Så oerhört tragiskt, samtidigt som man ju är så otroligt tacksam att man själv + mams och katterna är oskadda och mår bra! Så mycket blandade känslor, helt enkelt...

I övrigt så har jag inte planerat något alls för dagen. Ska nog bara ta det lugnt! I morgon är det ju julbord + att en kompis ska komma hit och vara här över helgen. Känns extra skönt just nu att få lite sällskap. Kul över huvud taget, för den delen! Vi brukar ha trevlig när vi ses, bara vi inte umgås FÖR många dagar i streck... Men så är det ju ibland! :-)

Nej, ska surfa vidare en stund, beställa de sista julklapparna och så får man väl se vad jag hittar på...

Av Veronica - 10 december 2008 21:29

Uppstod en lägenhetsbrand i hyreshuset jag och mams bor i. Var en lägenhet på våning 2 som det brann i, men vet fortfarande inte orsaken. Däremot går ryktet att en äldre dam omkom... Kanske någon man kände igen eller i allar fall hälsat på nån gång... Lika tragiskt, oavsett vilket!

Var ett par riktigt obehagliga minuter där, innan vi till slut fick det lugnande beskedet att branden inte spridit sig och att vi kan fortsätta bo kvar i våra lägenheter. Var superorolig för mina två katter också, ifall vi varit tvungna att lämna lägenheten. Har ju inte någon transportbur till någon av dem, men ska införskaffa så snabbt jag kan och har råd... Bra att ha överhuvudtaget, för man hoppas ju slippa uppleva en dag som denna igen... Men ska ju låta kastrera dem tids nog - är ju också en fråga om pengar... Allt handlar ju om pengar i dagens samhälle - nästan... *suckar*

Vet inte när det blir dags att sova än... Lite sömnig är man ju, men är så uppe i varv än och alla tankar bara far runt... Kommer kanske ta ett tag att lugna ner sig, men allt är helt under kontroll nu i alla fall, så det släpper nog snart... Får ju sova hos mams och jag vill, så får se hur jag gör...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards