Alla inlägg under oktober 2008

Av Veronica - 28 oktober 2008 13:32

Gick upp lite senare idag, men har ännu hunnit käka frukost, cyklat 15 minuter, duschat och just nu sitter jag och slösurfar lite (med betoning på "slö", då ju min dator inte är som den ska riktigt). Pysslar lite med mina foton och annat... Fast inte på nätet då, utan i fotomappen jag skapat på min externa hårddisk! Praktiskt och bra!

Inga särskilda planer idag! Blir antingen en promenad senare i eftermiddag eller också ytterligare 15 minuter på cykeln till kvällen! Får se vad som känns bäst!

Av Veronica - 27 oktober 2008 21:42

Men var riktigt skönt att promenera ändå förut idag! Blev 10 min på cykel i morse, 27 minuter lång och rask promenad och 5 min cykel nu ikväll! Skrev att jag tänkt mig 10, men i och med att min förkylning inte släppt helt än så minskade jag lite... Helt okej ändå, om jag får säga det själv! Sammanlagt 42 min träning! På mitt motionsrecept står det att jag bör träna minst 30 x 3 min i veckan, och har ju bara idag fixat 42 av de 90... Tror dock jag ska trappa ner liiite så här i början och bara köra två cykelpass i morgon, alt ett cykel och en promenad! Får se hur det bli, men som sagt - skönt att komma igång igen!

Dags för en slöstund vid TV-n och sedan krama kudde... :-)

Av Veronica - 27 oktober 2008 11:11

Har gjort ett träningsschema jag ska försöka följa denna veckan till att börja med i alla fall:

Förmiddagspass på motionscykeln i 10 minuter
Eftermiddagspromenad i minst 20 minuter
Kvällspass på motionscykeln i 10 minuter

Detta ska gälla idag måndag (redan kört förmiddagspasset), tisdag, onsdag, fredag och lördag. På torsdag har jag och mams planerat att åka och hälsa på två systrar, dels för att fira ett syskonbarn i efterskott på hennes 14-årsdag, dels för att äntligen få träffa och förhoppningsvis gosa lite med två 4 månader gamla kattungar! :-) Söndagar har jag tänkt att bara ta det allmänt lugnt. Krävs nog en del självdisciplin för att få detta att fungera, men känner mig i alla fall just nu tokmotiverad!

Från och med nästa vecka har jag tänkt köra på gymmet måndag och onsdag och ev simhallen på fredag. Tisdag, torsdag och lördag ska jag följa ovanstående planering. Som sagt, vill nog till att man inte är slapp, utan kör på och jag tror jag fixar det! Är ju egentligen inga konstigheter, utan blir lite vad man själv gör det till också! :-)

Av Veronica - 26 oktober 2008 22:23

...men tog fem rätt intenssiva minuter på motionscykeln förut i alla fall! Blir antingen promenad eller en stund på löpbandet i morgon - var alltför längesen jag var på gymmet nu... Käkar hostmedicin tre gånger om dagen och mår bättre, så... Men får se hur det blir...

Varit trist och mulet väder idag - regnat lite och så... Innesittarväder, med andra ord!

Just nu inne på bok 10 av 43 av Lang-deckarna - "Farliga drömmar"! Är sammanlagt 43 böcker, men saknar en av dem... Fast löser sig nog, är ju fristående böcker, även fast några av huvudpersonerna ständigt återkommer!

Nej, är väl snart dags att sova - är ju en dag i morgon också! :-)

Av Veronica - 26 oktober 2008 01:46

...ute just nu, låter det som... Lite småläskigt, men även en smula mysigt... Har ställt tillbaka klockorna en timme nu - är rätt många att hålla ordning på. Tre väggklockor, klockradion, mikron, videon, mobilerna (har en med abbonemang och en med kontantkort), Två mp3-spelare, videokameran, vanliga kameran, stereon och hemtelefonerna... Hm, glömt någon? Nja, tror inte det. Ska vara armbandsuret, men batteriet är paj där + att armbandet är trasigt, så ska lämna in den när ekonomin tillåter!

Nej, dags att krama kudde och möjligtvis en eller två katter ett par timmar! Skönt att kanske få sova en extra timme, även fast det kanske inte märks så mycket!

Natti, natti!!

Av Veronica - 25 oktober 2008 22:41

Glöm inte att ställa om klockan i natt - en timme tillbaka, så blir extra sovmorgon för den som vill det... Dock vet jag folk som jobbar natt, som INTE är så glada, då de får jobba en timme extra... Nåja, kanske märks i lönekuvertet så småningom...

Gick en rask promenad förut i det rätt vackra, men ack så kyliga höstvädret... Var skönt, men fått lite ont i halsen igen nu under kvällen, men både dricker varmt och tar hostmedicinen regelbundet och har redan märkt att förkylningen sakta men säkert börjar släppa... Skönt... Vill ju verkligen gå till gymmet och i alla fall promenera en stund på löpbandet på måndag! Vore väl f-n om det inte äntligen ska bli av... Alternativt fortsätter jag gå ute istället och/eller cyklar på motioncykeln hemma nästa vecka oxå och börjar november med att återuppta såväl gymträningen som simmandet! Det löser sig, men jag är på väg tillbaka efter denna envisa förkylning i alla fall - känns skönt!

Av Veronica - 25 oktober 2008 13:13

Är inne i en Maria Lang-period! Älskar hennes böcker, eller i alla fall de flesta av dem! Är just nu inne på bok 8, "Mörkögda augustinatt". Barnsligt förtjust i pusseldeckare, där man under bokens gång ska försöka luska ut vem som är mördaren + dennes motiv och tillvägagångssätt. Hennes böcker är inte heller så brutala och bloddrypande som många av nutidens deckare är! Andra favoritförfattare jag har är Camilla Läckberg, Olov Svedelid, Sjöwall-Wahlöö och Stieg Trenter... Visst, även några av dessa är/var också ganska bra på att beskriva abnormiteter och vidrigheter i sina böcker, men ändå inte riktigt på samma sätt som t.ex Mankell och Marklund, vars böcker jag läst några av och inte alls uppskattar... Fast är ju i och för sig en himla tur att alla inte tycker lika...

Tycker över huvud taget att jag oftast klassas som mesig och totalt efter, vare sig det gäller val av filmer, böcker eller musik. Och ändå har jag ett brett intresse inom samtliga dessa områden. Inom musik till exempel kan jag  mycket väl lyssna på hårdrock ena stunden, för att i nästa byta till t.ex en skiva med Vivaldi eller Mozart! Är ju det som är så underbart med musik - att det finns en genre för olika sinnesstämningar. Skönt också att inte ha någon speciell musikstil som personifierar en, utan att man är mer öppen för olika... Men är ju samma sak där - smaken är olika. Om man bara gillar hårdrock, dansband eller jazz så är det ju inte heller något fel. Dock är det kanske något enklare att anpassa sig till omvärldens tycke och smak, ifall man tycker om lite av varje. Några av mina favoritartister är Nanne Grönwall, Carola, Magnus Uggla, Enya och E-Type!

Carola har varit lite av en idol sedan hon slog igenom med "Främling" 1983! Är ju för övrigt en artist som folk antingen älskar eller hatar och som jag anser fått ta emot oförtjänt mycket skit från bland annat media genom åren! Man må tycka vad man vill om henne, men tror långt ifrån allt av det som skrivs om henne är sant... Dock har hon ju fel och brister som alla vi andra, men det är tydligen mer okej att tracka ner på henne när hon t.ex kört för fort (är INTE försvarbart på något vis), än när andra kända och s.k "folkkära" artister t.ex kör rattfulla, några till och med flera gånger om...


Man undrar ju varför det är mer okej att vissa gör fel än andra? Folk som för övrigt kör någon form av fordon med alkohol/narkotika i kroppen borde spärras in på livstid! Är alltför lindriga straff i detta land - om man ens kan kalla det "straff". Finns ju folk som får tillbaka körkortet, FAST de till och med kört ihjäl någon... Sjukt!

Hm, skulle ju bara skriva lite allmänt om mitt bokintresse och bara rann det iväg... Är rätt bra på just detta - att börja på ett ämne och sedan helt plötsligt är man inne på ett nytt... Nåja, ska pyssla med lite annat nu, så avslutar skrivandet för denna gång!

Av Veronica - 24 oktober 2008 23:26

Precis hemkommen från ett 14-årskalas, eller vad man nu ska kalla det. Var ett syskonbarn som fyllde år härom dagen och hon fick en DVD-film av mig! Blev uppskattat! Hon valde den själv och var snäll nog att välja en som inte var så dyr! Vi fikade, några spelade Guitar Hero och så kollade vi på semester och bröllopsbilder! Var allmänt mysigt! Var kanske inte riktigt något kalas förresten - mer som att åka hem till någon och ta en fredagsfika. Vi kollade även på Idol en stund... Fast jag älskar musik så är det inget program jag följer, men tycker ändå att rätt person åkte ut... Även pajasen som "sjöng" (eller snarare skränade) Money, money, money i början borde rykt, men nu är det ju så att bara en åker varje gång, så... Nåja, när det gäller falsksång så verkar det ju vara rätt poppis ändå. Markoolio, Di Leva och framför allt Håkan Hellström har ju rönt stora "framgångar" inom musiken, FAST ingen av dem kan sjunga nåt vidare... Ja, ja, smaken är som baken - delad!!!

Tvättade tidigare idag också, men är ju inget direkt anmärkningsvärt, så varför orda mer om det! Förutom att jag faktiskt tycker det är riktigt kul att tvätta då... Rätt udda, har jag märkt, men så är det!

Dags att göra sig klar för bingen - snart i alla fall! Kanske ska kolla på nån film först... Lånade Arn - tempelriddaren av min systerdotter, men väntar nog med att se den tills kanske i morgon eller när det nu blir! Tänkt lämna tillbaka den nästa lördag i alla fall!

Nog skrivet för ikväll!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Flingunges gästbok


Skapa flashcards